Ремонт печей, кухонних плит і духовок
РЕМОНТ ПЕЧЕЙ, КУХОННИХ ПЛИТ І ДУХОВОК
Пройшли часи старих, незручних печей. Існує цілий ряд нових кухонних газових і електричних плит і духовок, які зручні і набагато простіше у використанні, ніж їх більш ранні аналоги. Але, як і будь-яка домашня техніка, плити і духовки теж потребують регулярного ремонту і обслуговуванні. Послуги з ремонту електричних, газових плит і духовок пропонуються багато фірм, які спеціалізуються на ремонті та обслуговуванні побутової техніки. Тому, якщо у вас виникли проблеми з піччю або духовкою, негайно зверніться до фахівця.
Як працює електрична плита:
1. Будь то конфорка, плита або духовка, принцип нагріву і контролю температури однаковий. Електрика проходить через елемент, який через електричного опору виділяє тепло. Чим більше подано електрики, тим більше виділяється тепла. Контроль температури працює як диммер, щоб збільшити або зменшити потік електрики. Він називається нескінченним перемикачем, тому що він нескінченно змін.
2. Піч складається з декількох конфорок, зазвичай чотирьох, кожна з індивідуально контрольованим нагрівальним елементом. Нагрівальний елемент являє собою електричний провід, ізольований непровідної оболонкою. Тепло проходить через піхви, а електрика - ні, тому вас не б'є струмом, коли ви доторкаєтеся до каструлі на плиті. Коли виникає проблема з пальником, це, як правило, несправний елемент, несправний вимикач або ненадійне з'єднання. Це дуже прості схеми, які легко ремонтуються.
3. Деякі з цих печей мають поверхні миттєвого нагріву, в яких нагрівальний елемент доповнено галогенової лампою. Деякі печі використовують закриті або керамічні елементи, щоб поліпшити зовнішній вигляд варильної панелі. Ці елементи є функціонально однаковими, стандартними елементами, за винятком того, що вони укладені в керамічний матеріал.
4. Духовка зазвичай має гриль та конвектор. Ці два елементи управляються перемикачем духової шафи або регулятором температури. Вони працюють так само, як і пальник печі, за винятком того, що термостат контролює температуру і розмикає ланцюг, коли температура досягає межі, встановленої на регуляторі температури. Коли температура падає до заданої точки, приблизно на 20 градусів, ланцюг замикається, і елемент знову нагрівається.
5. Внутрішня оболонка печі зазвичай покрита емальованому сталлю. Зовні корпусу знаходиться шар ізоляції, що запобігає передачу високих температур, що генеруються в печі, на її зовнішню поверхню.
6. В духовках використовуються годинник і таймер для приготування їжі та управління такими функціями, як механізм самоочищення. Багато печі мають внутрішнє освітлення, яке може включатися при відкритті дверець або вручну за допомогою перемикача.
7. Конвекційні печі - це просто духовка з вентилятором всередині, це так просто. Але вентилятор значно покращує роботу духовки, а значить і приготування або випікання буде краще, ніж в звичайній печі. Циркуляція повітря всередині печі забезпечує більш швидку і рівномірну випічку.
8. Самоочисна духовка спалює залишки в духовці, нагріваючись приблизно до 700 градусів. Таймер вимикає обігрів, але зазвичай не дозволяє відкрити двері, поки температура не знизиться до безпечного рівня. Ніколи не намагайтеся відкрити духовку під час циклу самоочищення або до того, як вона досить охолоне. Щоб функція самоочищення працювала, дверцята повинна бути закрита.
Як працює газова плита:
1. Газова піч або плита, як її зазвичай називають, являє собою компактний блок з чотирьох конфорок зверху і духовки, що працює на газі. Тепло для приготування їжі виробляється шляхом спалювання правильної суміші газу і повітря.
2. Подача скрапленого газу надходить з балона і подається в пальник. У «змішувальної труби» газ змішується з повітрям. Коли газ виходить з отворів пальника, він змішується з великою кількістю повітря і як тільки джерело іскри, наприклад, сірник або запальничку, підпалюється, суміш готова до займання. Через полум'я пальника може бути збільшено або зменшено за допомогою ручки перемикача для кожного пальника.
3. Пальник духовки розташована на дні духовки. Установка термостата печі на необхідну температуру активує пальник, і вона працює за тим же принципом. Повітряний отвір у нижній частині печі розподіляє тепло, і при досягненні бажаної температури пальник автоматично відключається, або її потрібно контролювати.
4. Газова духовка вимагає попереднього нагрівання, так як вона вимагає часу для досягнення заданої температури. Але таймер і механізм автоматичного регулювання температури роблять його дуже зручним у використанні. Він не тільки коштує дешевше, ніж електричний прилад, але і зберігає тепло протягом 15 хвилин, тому його можна використовувати як марміт.